Meteen naar de inhoud

Ontwerpchallenges

De moestuin van Heer Hermelijn en Kereltje Konijn

Ontwerpchallenge groep 1/2/3

Heer Hermelijn begint een moestuin, maar ’s nachts verdwijnen de opgekomen groenten keer op keer. Hoe kunnen we de oogst uit de moestuin beschermen? In deze challenge leren we over de moestuin en bedenken we oplossingen om de oogst van Heer Hermelijn te beschermen.

Een ontwerpchallenge bij de gelijknamige thematitel van de Kinderboekenweek 2022.

Een tijger in je bed

Ontwerpchallenge groep 3/4/5

Op een dag in India treft een man een tijger aan in zijn bed. De tijger is uit het nationale park gevlucht vanwege overstromingen. Hoe kunnen we het leefgebied van de tijger beschermen? In deze challenge leren we hoe een tijger leeft en bedenken we oplossingen om zijn leefgebied te beschermen.

Een ontwerpchallenge bij de gelijknamige thematitel van de Kinderboekenweek 2022.

De wolf is terug

Ontwerpchallenge groep 6/7/8

De wolf is definitief terug van weggeweest. Waar sommige mensen blij zijn met de komst van dit prachtige beest, zijn anderen huiverig voor de risico’s voor mens en dier. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wolven en mensen goed kunnen samenleven? In deze challenge leren we de wolf beter kennen en bedenken we oplossingen voor een wolfvriendelijk Nederland.

Een ontwerpchallenge bij de thematitel ‘Silas en de Wolf’ van de Kinderboekenweek 2022.

Save the planet

Ontwerpchallenge groep 4 t/m 8

De aarde is een prachtige planeet, maar niet iedereen gaat er op een verantwoorde manier mee om. Hoe kunnen we de mensen overtuigen om zuiniger te zijn op de aarde? In deze challenge zetten we film en/of animatie in om een steentje bij te dragen aan het redden van de aarde.

Een ontwerpchallenge bij de thematitels ‘De aarde heeft jou nodig’ en ‘Palmen op de Noordpool’ van de Kinderboekenweek 2022.