Meteen naar de inhoud

Workshops middenbouw

Autoworld *NIEUW*

Ontwerpchallenge gr. 3/4/5

Op een verlaten industrieterrein wordt een gesloten autofabriek omgetoverd tot een spiksplinternieuw attractiepark met natuurlijk een autothema. De dorpsbewoners denken graag mee, maar lopen vast in de uitwerking. Ze hebben jullie hulp nodig bij het ontwerpen en maken van gave, leerzame attracties voor jong en oud.

Bouwen jullie mee aan Autoworld?

Overstromingen voorkomen

Programmeerchallenge groep 4/5

Zandzakken voor de deur! In deze programmeerchallenge worden de kinderen uitgedaagd om na te denken over overstromingen en bouwen ze een waterkering met LEGO WeDo 2.0. Door verschillende aanpassingen te testen, ontdekken ze waar de diverse programmeerblokken voor kunnen gebruiken. En welke factoren van invloed kunnen zijn op het functioneren.

Wie programmeert de gebruiksvriendelijkste waterkering? 

Snelheid

Programmeerchallenge groep 5/6

Zijn jullie Max Verstappen te snel af? In deze programmeerchallenge bouwen de leerlingen een racewagen met LEGO WeDo 2.0 en worden ze uitgedaagd om de wagen nog sneller te laten rijden. Door verschillende aanpassingen te testen, ontdekken ze welke factoren van invloed zijn op de tijd die een racewagen nodig heeft om een bepaalde afstand af te leggen.

Wie bouwt de snelste wagen?