Workshopaanbod voor leerlingen

In verband met de coronamaatregelen is een bezoek aan de Makerspace momenteel alleen mogelijk voor scholen op fietsafstand.

Aanleerlessen

In de aanleerlessen maken de leerlingen voor het eerst kennis met de STEAM-materialen. De kennis en vaardigheden die ze hierbij opdoen kunnen ze toepassen in de daaropvolgende challenges.

Een slimme ventilator
(gr. 3/4)

Locatie: Makerspace Assen | Duur: 1,5 uur

In deze workshop maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de mogelijkheden van LEGO WeDo 2.0. De leerlingen bouwen een werkende ventilator en leren hoe ze het model kunnen programmeren.

Op verkenning naar het onbekende
(gr. 5 t/m 8)

Locatie: Makerspace Assen | Duur: 2,5 uur

In deze workshop maken de leerlingen spelenderwijs kennis met de mogelijkheden van LEGO WeDo 2.0. De leerlingen bouwen een marsrover en leren hoe ze het model kunnen programmeren.

STEAM-challenges

In de STEAM-challenges onderzoeken, ontwerpen, maken en delen de leerlingen een oplossing voor een ├ęchte vraag. Tip: volg eerst met de groep een aanleerles, zodat de leerlingen meer kennis hebben van de aanwezige materialen.

STEAM-challenge 33 ZOO
(gr. 3 t/m 8)

Locatie: Makerspace Assen | Duur: 2,5 uur

In deze ontwerpchallenge bedenken, maken en delen de kinderen een dierentuin vol (bewegende) modellen van bedreigde diersoorten.